vrijdag 17 april 2020

Continuïteit!

Elke bedrijf zoekt er naar. Natuurlijk: uitstel betalingen van belastingen helpt voor de korte termijn, de NOW regel helpt ook, maar het is niet gezegd of dat voldoende is. 


Menig bedrijf zal in een krediet moeten gaan voorzien voor zijn bedrijf om de liquiditeit langer vol te kunnen houden dan drie maanden.

Daarom heeft Focus2Go Management met haar opdrachtgevers gesproken en voorstellen gemaakt om mee te denken. Opdrachten zijn tenslotte niet voor niets uitgegeven en hebben aan prioriteit niets aan waarde ingeboet. Sterker nog, ze kunnen wel eens de versnelde doorstart betekenen in de post-corona situatie van de opdrachtgever.

Welke focus handhaven wij?
Continuïteit, continuïteit en continuïteit. Samen werken aan het continuïteitsplan.


Hoe doen we dat? 
Wij begrijpen dat als omzet bij opdrachtgevers wegvalt, betalingen alleen maar moeilijker worden. Dus stellen wij een langere betalingstermijn voor, stellen wij spreiding van opdracht/project voor, zodat er minder uren zijn in de weken of maanden die er toe doen. Stellen wij een betalingsregeling voor en verschuiven we die nu benodigde ‘bestaanseuro’s’ door naar een latere fase. Stellen wij zelfs ook een ander tarief voor of bespreken we een combinatie van mogelijkheden. Alles wat maar continuïteit geeft aan de uitvoering, implementatie of begeleiding van de toen gemaakte afspraak van opdracht.

Wat brengt dat de opdrachtgever?
Juist...continuïteit, want daar gaat het om. Ook als blijkt dat een opdracht bijgeschaafd moet worden, simpelweg door de zwaarte van deze crisis. Ook onze opdrachtgever is weer afhankelijk van zijn buitenwereld, die het waarschijnlijk ook moeilijk heeft. Maar door juist die buitenwereld continuïteit te bieden, en focus te houden op wat vóór de corona crisis belangrijk was voor jouw buitenwereld en voor hem zelf, wordt de post-corona fase alleen maar makkelijker en is de draad sneller op te pakken.

En als het niet gebeurt?
Eigenlijk wordt het dan negatief eenvoudig: noem het een gemiste kans. Er wordt een lopend traject gestopt, het verdwijnt in de la, reeds geïnvesteerd geld wordt afgeschreven. De kans op verder kapitaalsverlies is aanwezig. ‘Never waist a good crisis’ - Winston Churchill. Ga dus voor continuïteit.

Voor wie is dit?
Voor dié DGA of dié directeur die verantwoordelijkheden moet pakken naar de toekomst toe. We denken niet alleen aan onze bestaande opdrachtgevers, maar ook aan de toekomstige. Laagdrempelige continuïteit: SamenWerkenWerkt!

Interesse?
Bij elkaar komen gaat vooralsnog niet. Wij maken dan ook gebruik van beeldbellen, telefoon, Whatsapp en/of email. Bel 085 0026 027 of email naar info@Focus2Go.com.